In het kader van een pedagogisch project brengen de leerlingen af en toe Radio SIJO. De leerlingen brengen zo zelf de nieuwtjes van hun school bij hun medeleerlingen.
Ook in Geluwe kleuren we de middagpauze af en toe met wat muziek.

Leerlingen kunnen hun inbreng doen in het leven op school via de leerlingenraad. Per graad is er een aparte leerlingenraad met eigen begeleidende leerkrachten en opvoeders.

Wil je als ouder of leerling een terugblik op het voorbije trimester, dan kan je alles nalezen in “Golflengte”, onze schoolkrant. Zowel leerkrachten als leerlingen schrijven mee aan artikels die een mooi beeld geven van alle activiteiten die plaatsvonden.

Naast de sportactiviteiten over de middag en na schooltijd, krijgen de leerlingen de kans om deel te nemen aan verschillende interscholencompetities. Naast een goede conditie letten we op gezonde voeding via talrijke initiatieven.

In onze richtingen van de tweede en derde graad is praktijkervaring opdoen een heel belangrijke pijler. Via werkplekleren kunnen leerlingen onder begeleiding van leerkrachten proeven van het leven op de werkvloer en theorie omzetten in praktijk. In de derde graad komt stage meer en meer op de voorgrond.

De vorming van onze leerlingen gebeurt veelvuldig buiten de schoolmuren. Bedrijfsbezoeken en één- en meerdaagse excursies zijn de uitgelezen kans om kennis en ervaring op te doen.

Leerlingen van het vijfde of zesde jaar nemen graag de taak van peter of meter van de eerstejaars op zich. Zij ontvangen onze eerstejaars in het begin van het schooljaar en blijven heel het jaar door een aanpreekpunt voor die leerlingen. Tevens organiseren en begeleiden zij heel wat activiteiten voor de leerlingen.

Even kunnen stilstaan... In het derde jaar staan we 3 dagen stil bij onszelf en hoe we in het leven staan. Een boeiende ervaring waarbij leerlingen zich beter leren kennen. Het 4de jaar kijkt naar de nabije wereld rondom onszelf. Vanaf de derde graad werpen we een blik op de wereld.

Jaarlijks zijn er vele meerdaagse excursies die een leerjaar of studierichting kleuren. De eerstejaars in Geluwe gaan voor 3 dagen naar zee, terwijl de leerlingen van 1B naar de Vlaamse Ardennen trekken. In het 4de jaar trekt men met de klassen STW en TW naar Westouter. De derde graad kies meermaals voor een uitstap: 5TSO gaat voor 3 dagen naar Engeland, alle zesdes gaan op driedaagse naar Normandië, 6 Verzorging leeft zich 3 dagen in het leven van een patient in, 7 Business Support en Logistics verdedigen internationaal de kleuren van hun oefenfirma en onze zesdejaars wetenschappen gaat de proefondervindelijke toer op in Brussel.

Administratief verlof

ma. 9 juli 2018 tot en met