info van basisschool
Wie de overstap maakt van de basisschool naar de secundaire school krijgt heel wat informatie van de vorige school mee. Wie het getuigschrift basisonderwijs na het zesde leerjaar behaalt, moet inschrijven in 1A.

Wie het getuigschrift basisonderwijs niet behaalt of wie inschrijft zonder het zesde leerjaar te hebben gevolgd, schrijft in 1B in.
Wie een BASO-fiche krijgt van de basisschool brengt deze binnen bij inschrijving of bij het begin van de grote vakantie.

keuze abstractieniveau (theoretisch ↔ praktisch):
De nieuwe leerplannen Secundair Onderwijs (SO) bevatten basisdoelen en verdiepende doelen. Basisdoelen moet iedereen bereiken. Verdiepende doelen zijn iets abstracter en worden op maat van de leerling aangeboden. In onze school onderscheiden we 1Au,1A en 1B.
1Au is bestemd voor leerlingen die in de basisschool alle leerstof vlot oppikten en voor alle vakken steeds goede punten behaalden. Zij zullen naast de basisdoelen ook alle verdiepende doelen aangeboden krijgen. (We bieden 1Aenkel aan in Geluwe).
1A ontvangt leerlingen die ook het getuigschrift basisonderwijs behaalden. Hier bieden we de basisdoelen aan en remediëren voldoende om leerlingen toe te laten deze te behalen. Wie goed mee is voor een vak, kan ook verdiepende doelen aansnijden. Dit is een goede keuze voor leerlingen die zich niet op elk vak zeker voelen.
1B zet vooral in op het opwerken van de leerachterstand in het basisonderwijs en geeft meer focus aan praktijkgerichte vorming. (We bieden 1B enkel aan in Menen.)

keuze interesse:
De eerste graad is een oriënteringsgraad. Dit wil zeggen dat de leerling moet kunnen proeven van verschillende domeinen om zo de eigen interesse en het eigen abstractieniveau te leren kennen. De Sint-Jorisschool zet voor het eerste jaar op veel verschillende interessevelden in via modules. Leerlingen in 1Au in Geluwe kiezen voor Latijn als besteding van 4 uur of voor 1 interesseveld van 2 uur naast de extra algemene vakken (1 uur frans en 1 uur wiskunde). Leerlingen 1A in Menen en Geluwe kunnen 2 keuzes maken. Ook leerlingen 1B in Menen kunnen 2 keuzes maken. Bepaalde 2de keuzes worden aangeboden in de partnerscholen SAM en VTI.
Keuzes 1Au in Geluwe: Latijn als 4-uur-module of  2 uur taalatelier, STEM:labo-wetenschappen, office-ICT, sport, voedingsatelier.
Keuzes 1A in Geluwe: ondernemen, sociale wetenschappen, STEM: labo-wetenschappen, office-ICT, sport, voedingsatelier, taalatelier. (eerste keuze)
Keuzes 1A in Menen:  ondernemen, sociale wetenschappen, STEM: labo-wetenschappen, office-ICT, creatieve vorming, voedingsatelier, ondernemen, sociale wetenschappen, STEM: labo-wetenschappen, STEM: robotica (VTI), hout (VTI), taalatelier (SAM), wiskunde-wetenschappen (SAM). (eerste keuze)
Keuzes 1B in Menen: kantoor, verzorging, office-ICT, voedingsatelier, technische activiteiten (VTI), STEM: robotica (VTI). (eerste keuze)

Een korte beschrijving van de modules 1A vind je hier. De modules 1B vind je hier.

Inschrijvingen

Vanaf 20 april 2020