Domein: economie en organisatie

Binnen het domein economie en organisatie kan er in onze school gekozen worden voor:

de doorstroomfinaliteit: Bedrijfswetenschappen

Bedrijfswetenschappen is een theoretische richting in de doorstroomfinaliteit die een brede algemene vorming combineert met een uitgebreid pakket economie. De leerlingen leren inzicht te krijgen in macro- en micro-economische concepten en in de werking van ondernemingen. Ze gebruiken wiskundige concepten om economische problemen op te lossen en leren logisch en kritisch te denken om economische verbanden te zien en te begrijpen.

de dubbele finaliteit: Bedrijfsorganisatie

Bedrijfsorganisatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit waarin inzichten uit de algemene economie en bedrijfswetenschappen verworven worden. De leerlingen leren ook competenties ontwikkelen wat betreft boekhouden en financieel beheer en ze worden bovendien gevormd om verschillende HR-activiteiten de ondersteunen, zoals bijvoorbeeld sociale wetgeving en loonberekeningen.


of de dubbele finaliteit:Applicatie-en databeheer

Applicatie- en databeheer is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit waarin de leerlingen inzichten ontwikkelen in de toegepaste wiskunde en in softwareontwikkeling. Deze leerlingen zijn vaardig in het ontwikkelen van datacommunicatienetwerken, applicaties en ze identificeren fouten en lossen die op. Specifiek zijn de kennis van databanken en programmatielogica en het uitwerken, testen en in werking stellen van applicaties.

Of de arbeidsmarktgerichte finaliteit: Onthaal, organisatie en sales

Onthaal, organisatie en sales is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit die inzicht biedt in de werking van ondernemingen en gericht is op onthaal- en verkoopactiviteiten. Hierbij is aandacht voor communicatieve en sociale vaardigheden essentieel om op een professionele manier te kunnen omgaan met bezoekers en klanten. Digitale competenties kaderen ook binnen een bedrijf gezien de goederen- documenten- en informatiestroom ondertussen in sterke mate gedigitaliseerd zijn.

Meer info over deze richtingen volgt later.

 

722
 
Leerlingen
101
 
Leerkrachten
25
 
Studierichtingen
2091
 
vind-ik-leuks

Contact Menen

Fabiolalaan 2
  8930 Menen
056 51 36 82 
info@sijo.be
ma, di, do, vr: 7.45 u - 18 u
wo: 7.45 u - 15 u

Contact Geluwe

Kloosterstraat 15
  8940 Geluwe
056/51 47 51 
geluwe@sijo.be
ma, di, do: 7.45 u - 17.45 u
wo: 7.45 u - 12.15 u
vr: 7.45 u - 16.15 u

Scholengemeenschap

Logo scholenaandeleie