Domein: maatschappij en welzijn

Binnen het domein maatschappij en welzijn kan er in onze school gekozen worden voor:

de doorstroomfinaliteit: Welzijnswetenschappen
Welzijnswetenschappen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit die een brede vorming combineert met filosofie, sociale en gedragswetenschappen en biologie. In deze richting leren de leerlingen filosoferen, ontwikkelen ze een wetenschappelijk begrippenkader, leren ze maatschappelijke verbanden zien reflecteren ze over wetenschappelijke theorieën. De leerlingen bekijken dit alles vanuit contexten en voorbeelden uit de samenleving, gezondheid en welzijn.


de dubbele finaliteit: Gezondheidszorg
Gezondheidszorg is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit waarin een grondige basis gelegd wordt met betrekking tot gezondheidsbevordering, psychologie, agogische handelen, communicatie en deontologie, de mens en zijn plaats in de bredere samenleving, fysiologie en anatomie aan de hand van voorbeelden uit de gezondheids- en welzijnszorg. Deze leerlingen leren zorg dragen voor de gezondheidstoestand van de mens en hen ondersteunen bij taken van het dagelijks leven.


of de dubbele finaliteit: Opvoeding en begeleiding
Opvoeding en begeleiding is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit waarin leerlingen een grondige basis ontwikkelen met betrekking tot psychologie, pedagogiek en de plaats van de mens in de samenleving. Deze leerlingen leren pedagogisch handelen en omgaan met of begeleiden van mensen met een beperking.


of in de arbeidsmarkt gerichte finaliteit: basiszorg en ondersteuning
Basiszorg en ondersteuning is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit die zich richt op leerlingen die willen doorgroeien naar een zorg- of welzijnsberoep. Leerlingen leren hierin huishoudelijke en logistieke vaardigheden en krijgen ook een set van tools die noodzakelijk zijn in verschillende zorg- en welzijnsberoepen. Hierna kan gekozen worden voor een éénjarige Se-n-Se of voor de opleiding HBO5 Verpleegkunde.
 

722
 
Leerlingen
101
 
Leerkrachten
25
 
Studierichtingen
2091
 
vind-ik-leuks

Contact Menen

Fabiolalaan 2
  8930 Menen
056 51 36 82 
info@sijo.be
ma, di, do, vr: 7.45 u - 18 u
wo: 7.45 u - 15 u

Contact Geluwe

Kloosterstraat 15
  8940 Geluwe
056/51 47 51 
geluwe@sijo.be
ma, di, do: 7.45 u - 17.45 u
wo: 7.45 u - 12.15 u
vr: 7.45 u - 16.15 u

Scholengemeenschap

Logo scholenaandeleie